fredag 25 mars 2016

Familjemonogram - Nytt unikt familjesmycke!

Familjemonogram


Det är så kul att vi återigen fått göra ett Familjemonogram!
Härligt att få skissa på ett nytt unikt smycke som det bara blir ett enda av i hela världen! Det går till så att kunden säger vilka bokstäver som ska ingå i smycket. Det är begynnelsebokstaven på alla familjemedlemmars namn, och sedan får vi veta vilken bokstav som är vem. För då vet vi att föräldrarnas bokstäver kan vara lite större, och då kan vi också prova att skissa med olika bokstäver i versaler och gemener. Sedan talar kunden om vilken form hänget ska ha; oval (som på bilden), rund, rektangulär, fyrkantig eller annan form. Därefter börjar vi skissa.


Kunden får alltid flera skissförslag att välja på, och det är alltid lika spännande för oss att se vad hen väljer! I detta fall blev det skiss nr 2 som valdes. Sedan ritade vi om några linjer på den och förfinade ytterformen. Därefter följer själva tillverkningen av smycket som framför allt kräver sin tid i sågning. Det är viktigt att såglinjen blir så fin som möjligt eftersom flera hål i formen är för små för att kunna komma åt med filen i efterhand. Tur att vi gillar att precisionssåga! :))


Hoppas att fler upptäcker detta fina smycke! Det är en perfekt 40-, 50-, 60-årspresent! Eller varför inte en 80-årspresent med barnbarnens bokstäver inuti?
Här kan du komma till webbutiken där smycket kan köpas.
Må gott därute!
<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar